hydrostroy

We Build Building and Great Homes.

We successfully cope with tasks of varying complexity, provide long-term guarantees and regularly master new technologies.

Get in touch

(+380) 50 318 47 07

65 Allerton Street 901 N Pitt Str, Suite 170, VA 22314, USA

Група от студенти от Техническия университет от Щутгарт посети участъка Ябланица – пътен възел „Боаза” на магистрала „Хемус”, която в момента се изгражда от „Хидрострой”. Всички те са бакалаври по инженерство и са в страната ни със свои преподаватели, една от които е българката Лейла Шакър.

Студентите са на посещение в България за три дни и са проявили интерес към изграждането на АМ „Хемус”. При посещението си на обекта те наблюдаваха организацията на работа и съоръженията.

Малко след посещението им бяха планирани взривни работи, които те успяха да наблюдават.

Голямо вълнение е предизвика и възможността да се изкачат по стълбата на една от асфалтовите бази.

Групата продължи към Гложенския манастир, а утре предстои да направят и обиколки из София.

Отсечката Ябланица – пътен възел „Боаза” трябва да бъде завършена през март 2020 г.

АМ „Хемус” ще свързва София с Варна и ще дублира първокласните пътища Е70 от Варна до Шумен, Е772 от Шумен до Ябланица и Е83 от Ябланица до София. Към момента в експлоатация са участъците от София до Ябланица и от с. Белокопитово до Варна с обща дължина от около 170 км. Неизградената част започва от гр. Ябланица, Ловешка област, на запад и завършва при с. Белокопитово, Шуменска област, на изток. Тя ще свърже вече изградените участъци в западния и източния ѝ край с градовете – Плевен, Ловеч, Велико Търново, Търговище и Шумен. АМ „Хемус“ ще бъде източно-западната връзка в Северна България и с пристанище Варна, което е ключово място за търговия с Украйна, Русия, Турция и Близкия Изток.

©Източник: в. „24 часа”