hydrostroy

We Build Building and Great Homes.

We successfully cope with tasks of varying complexity, provide long-term guarantees and regularly master new technologies.

Get in touch

(+380) 50 318 47 07

65 Allerton Street 901 N Pitt Str, Suite 170, VA 22314, USA

В края на месец ноември приключи работата по модернизацията на окръжен път DJ 172 в Румъния. Участъкът DN 17 Кочу – Мокод – Загра (24 km), финансиран чрез Регионалната оперативна програма по проект, изпълняван от Общинския съвет на Бистрица-Насауд, беше официално открит в присъствието на представители на ръководството на окръг Клуж, конструктора и директора на Агенцията за развитие на Северозападния регион, Марсел Болош.

Стойността на инвестицията възлиза на 80,6 милиона леи (16,3 милиона евро). Изпълнители на проекта са „Хидрострой“ АД и румънската „Фрасинул“ ООД, а проектант е „Сомеш Топ Груп“.

Извършените по проекта дейности включват фрезоване на асфалтова настилка, полагане на асфалтова смес, рехабилитация на съществуващи пътища (2,1 км), изграждане на нови пътни участъци (4,3 км), 25 моста, 29 напречни тръбни моста, 1 сглобяем мост, изграждане на бетонна подпорна стена, канавки, улуци, поставяне на пътна маркировка. Строително-монтажните работи са с 6-годишна гаранция.

„Това е много важен окръжен път, с интензивен трафик, който пресича територията на три административно-териториални единици. Извършените по него строителни работи са с много добро качество. Има 24 км, които коренно променят облика на местностите, в които преминава, той е пример за добра практика чрез качеството на извършените работи, но и чрез това, че 1,8 км е излят слой износване от иновативната асфалтова смес. Тя се прилага за първи път в Румъния и е с 50 % по-дълъг живот в сравнение с конвенционалния асфалт, 30 % по-ниски разходи за поддръжка, устойчивост на тежък трафик, подобрени характеристики както при ниски, така и при високи температури, по-кратък спирачен път с 5-10 %“, обяви председателят на окръжния съвет на Бистрица-Насауд Раду Молдован.

Мениджърът на групата компании Frasinul, Траян Ларионеси, коментира че успехът в модернизирането на този път е заслуга на големия екип от професионалисти. Имаме удовлетворение, защото сме работили усилено, за да постигнем високо качество на изпълнението, допълни той.

(Снимки: CJ BN)