hydrostroy

We Build Building and Great Homes.

We successfully cope with tasks of varying complexity, provide long-term guarantees and regularly master new technologies.

Get in touch

(+380) 50 318 47 07

65 Allerton Street 901 N Pitt Str, Suite 170, VA 22314, USA

Изпълнителният директор на „Хидрострой“ АД гостува на Дарик радио – Варна по повод Деня на строителя.

 
„Има забавени разплащания от държавата и се надявам да се намери изход от тази криза. Надявам се да няма повече протести на брашна, нещата засега се случват, макар с и бавни темпове. В „Хидрострой” нямаме забавени плащания към работници”.
 
Заради кризите няма масови съкращения, но част от служителите са съкратени. В момента около 1300 са работниците в компанията, която тази година отбелязва 60-годишен юбилей.
 
„Горд съм да съм част от ръководството на дружеството, когато навършва такава годишнина. Развитието на кадрите е непрекъснат процес, а тяхната липса се усеща. Ние сами си отглеждаме кадри, като им организираме обучения. Изпълнили сме на почти всички хидроенергийни проекти в областите Варна, Добрич и Шумен, на пречиствателните станции и на доста пътища в тези региони. Много са обектите, които ни служат като визитка. В момента строим лот 3 на магистрала „Хемус” от Ябланица към Боаза. Темповете са по-забавени заради неясните разплащания, но ще изпълним всичко, което сме поели като ангажимент. Изграждането на магистралата ще допринесе за развитието на цяла Северна България и за туризма във Варна”.
 
„Хидрострой” е една от четирите фирми в консорциума, който ще строи тунела под Шипка. В началото на следващата година трябва да е готов проектът, а изграждането да приключи до 2026 г.
 
„Проектът представлява система от няколко тунела и аварийна тръба за извънредни ситуации. Изключително дълго се чака това съоръжение от жителите в региона, тъй като ще облекчи транзитния трафик, преминаващ през населените места. Стойността на проекта е около 540 млн. лева. Изчисленията са правени при различни цени, но засега не можем да кажем дали ще има нужда от индексация”.
 
Качеството на изпълнение на всеки проект зависи от заданието. Ако в него има пропуски, това се отразява и на крайния продукт. Има случаи, когато тези неща остават скрити и избиват накрая, допълни Николай Пашов. 
 
Текст: Наталия Господинова, Дарик радио – Варна  
 
Целият разговор с Николай Пашов можете да чуете тук.