hydrostroy

We Build Building and Great Homes.

We successfully cope with tasks of varying complexity, provide long-term guarantees and regularly master new technologies.

Get in touch

(+380) 50 318 47 07

65 Allerton Street 901 N Pitt Str, Suite 170, VA 22314, USA

Председателят на борда на директорите “Хидрострой” АД Велико Желев, неговият адвокат Менко Менков, изпълнителният директор на дружеството Живко Недев, административният директор Виктор Желев и изпълнителният директор на „ВДХ“ АД Калин Борисов представиха пред медиите строителството по ЛОТ 1 на автомагистрала „Хемус“ и коментираха събитията от последните дни, свързани с ареста на Желев.

Ние не се притесняваме да отговаряме на въпроси, коментира пред медиите Велико Желев. В „Хидрострой“ работят изключително качествени хора, които са специалисти в своята област и е обидно, всеки път когато страната е пред избори, да се уронва престижа на строителите, коментира още той. Ние изпълняваме изключително стриктно ангажиментите си по сключените договори и в последните години не само нашите дружества, но и мениджмънта са били обект на пълни данъчни ревизии, които не показаха никакви нарушения. Плащаме данъци и единственото, което искаме е да можем да работим, категоричен е Желев.

Съгласно договорите, бяха преведени аванси на всички фирми, които имат договори. С тези аванси бяха закупени материали, техника, трошачки. Парите бяха инвестирани и вложени в материали в този участък. За 8-и участък има идеен проект, така че ако АПИ има желание – в рамките на 6 месеца може да се започне работа на 8-и участък, заяви Желев.

Той допълни, че проверките за изпълнението на строителните дейности трябва да бъдат направени от лицензирани лаборатории.

По повод случая с подадения сигнал от служител на дружеството „ВДХ“, станал причина за ареста на бизнесмена, Желев показа кадри от охранителните камери, на които се вижда, че след срещата, на която твърди, че е бил бит от Велико Желев, той е напълно невредим. След установени длъжностни нарушения, заемалият длъжността директор „Строителство“, Андонов е дисциплинарно уволнен.