hydrostroy

We Build Building and Great Homes.

We successfully cope with tasks of varying complexity, provide long-term guarantees and regularly master new technologies.

Get in touch

(+380) 50 318 47 07

65 Allerton Street 901 N Pitt Str, Suite 170, VA 22314, USA

Основният ремонт на Дюлинския проход започна официално днес. Ще бъдат ремонтирани 66 километра от третокласния път между село Старо Оряхово и обходния път на Бургас. Дейностите ще продължат около година и половина и са на стойност над 168 млн. лв., осигурени от републиканския бюджет.

Пътната отсечка е особено важна за Черноморието, защото свързва областите Варна и Бургас и се ползва като алтернативен маршрут на пътищата I-9 Слънчев бряг – Обзор и ІІІ-208 Дъскотна – Айтос през Айтоския проход.

Предвижда се строително-монтажните работи да се извършват без спиране на движението. Автомобилите ще преминават в платното, в което не се изпълняват строителни дейности.

Трасето, което ще се рехабилитира, е разделено на два участъка. Първият е с дължина 34.1 км и е от с. Старо Оряхово до с. Гюльовца. Вторият участък е с дължина 31.5 км. Той е от с. Гюльовца до кръстовището с път I-9 Слънчев бряг – Бургас, в област Бургас.

Ремонтните работи по първия участък се изпълняват от ДЗЗД „Роуд Проджект“, с участници „Хидрострой“ АД и „Трансстрой – Варна“ АД. Стойността на договора е близо 84 млн. лв. с ДДС. Срокът на изпълнение е 540 календарни дни.

Проектът предвижда пълна реконструкция на участъка и ремонт на два моста над реките Двойница и Бала.