hydrostroy

We Build Building and Great Homes.

We successfully cope with tasks of varying complexity, provide long-term guarantees and regularly master new technologies.

Get in touch

(+380) 50 318 47 07

65 Allerton Street 901 N Pitt Str, Suite 170, VA 22314, USA

Тук е вече като луксозен хотел!“, „Това е невероятен подарък за 8-ми декември!“. Тези реплики разменяха студенти от Университета по хранителни технологии в Пловдив, дошли на тържественото откриване на реновирания блок 3 на студентски общежития „Марица“ към висшето училище.

Добрите битови условия създават доброто отношение към света. Вярвам, че младите хора, които го ползват, ще са по-мотивирани да учат“, заяви Красимир Вълчев, председател на парламентарната комисия по образованието и науката и бивш министър на образованието. Според него постигнатото е успех, защото средствата в бюджета никога не достигат и процесът по възлагане на поръчката никак не е лесен. Вълчев поздрави фирма „Хидрострой“ АД за отличното изпълнение на проекта и ръководството на УХТ, преодоляло редица препятствия, за да постигне целта си.

Свидетели сме на отличен резултат в нашия кампус, за студентите на УХТ са създадени прекрасни условия“, каза ректорът проф. Пламен Моллов. Той отправи специални благодарности към Красимир Вълчев, който има огромна заслуга за реновирането на базата като министър на образованието през 2021 г. Ректорът изрази надежда, че с негова помощ ще бъдат обновен и блок 4 и дворът, за да може комплексът от пет общежития да придобие облик на университетски кампус от европейски тип.

Сагата започва преди три години с отпускането на над 2,9 млн. лв. за строително-ремонтни дейности. Въпреки проблемите с разрешителни, инфлация и Ковид кризата, блок 3 е ремонтиран в съответствие със съвременните стандарти. Обособени са 140 стаи със самостоятелен санитарен, в това число 2 специализирани помещения за студенти с увреждания и стая за изолация при пандемия. На всеки от петте етажа има по 4 стаи за семейства, оборудвана кухня и перално помещение. На първия етаж е разкрита читалня, както и помещения за персонала. Подменени са ВиК, отоплителната и електроинсталацията, направена е външна изолация, подменена е дограмата. Стаите са обзаведени комфортно със съвременни мебели и са оборудвани с интернет и телевизия. Изградени са външен асансьор, евакуационна стълба и платформа за лица с увреждания. Вътрешните асансьори са реновирани.

Преди ремонта местата за настаняване са били само 150, направени по стандартите от преди повече от половин век.

Поздравление поднесе и изпълнителният директор на „Хидрострой“ АД инж. Живко Недев,. Той подчерта, че видът на общежитието с разгърната площ от близо 6 000 кв. м е коренно променен.