hydrostroy

We Build Building and Great Homes.

We successfully cope with tasks of varying complexity, provide long-term guarantees and regularly master new technologies.

Get in touch

(+380) 50 318 47 07

65 Allerton Street 901 N Pitt Str, Suite 170, VA 22314, USA

Стартира укрепване на паважната настилка в зоната на 1 кейово място на Морска гара във Варна.

Дейностите са част от изпълнението по обществена поръчка за ремонт на кейови стени, възложена от „Пристанище Варна“ на „Хидрострой“. Договорът, сключен в края на миналата година, е за почти 150 хил. лева без ДДС. В ангажимента на фирмата влиза освен работа по първо кейово място влиза и възстановяване на компрометиран участък от кейовата стена в обсега на 9 кейово място на пристанище Варна-изток.

Ремонтите в района на стената край Морска гара се налагат, защото на места в зоната за свободен достъп на 1 кейово място има пропадания на паважната настилка. Тези пропадания са в следствие на непрекъснатото въздействие на морската вода, която преминава през каменните блокове, изграждащи кея и извлича насипния материал под настилката.

При строителните работи гранитните павета в зона успоредна на кейовата стена с ширина 1.5 метра ще се демонтират, почистят и стифират в зоната на обекта. Ще се извърши ръчен изкоп в зоните с преминаващи комуникации. Останалите изкопни работи в участъка ще се изпълнят машинно с багер на дълбочина до 2.40 метра под кота терен. Земните маси ще бъдат натоварени и извозени на депо извън територията на пристанището. По дъното на изкопа и вертикално на 1.5 метра по височина от страна „море“ ще се положи пласт геотекстил и пластове от други материали. След това ще се възстанови паважната настилка със съществуващите павета.

Срокът за изпълнение на дейностите е 22 календарни дни.