hydrostroy

We Build Building and Great Homes.

We successfully cope with tasks of varying complexity, provide long-term guarantees and regularly master new technologies.

Get in touch

(+380) 50 318 47 07

65 Allerton Street 901 N Pitt Str, Suite 170, VA 22314, USA

Браншът е пред колапс и това е тенденция. Цели се изместване на фокуса, че не се разплащат текущите ремонти и поддръжки. Измества се фокусът от нуждата от индексация. Това каза заместник-председателят на УС на Браншова камара „Пътища“ и изпълнителен директор на „Хидрострой“ АД Живко Недев в „Денят започва“ по БНТ.

Според Недев в момента се случва кампания срещу Браншова камара „Пътища“, нейните членове и фирмите, които се занимават със строителство на пътища. Повдигането на въпроса за дебелината на пътната настилка на АМ „Тракия“, полагана преди около 10 години, е опит да се отклони общественото внимание от важните въпроси и тежкото състояние, в което се намира браншът.

По негови думи в проекта за АМ „Тракия“ са си партнирали българска и чуждестранна фирма. Органи на ЕС са правили одит на свършената работа. Извършени са много на брой проверки преди сертифицирането, верифицирането и разплащането на проекта.

По техническа спецификация са се правили проби на всеки 200 линейни метра, обясни Живко Недев. Членовете на нашата камара работят изключително отговорно, качествено и в съответствие с нормите и изискванията, категоричен е той.